Studenten van het DigiLab helpen inwoners met het genereren van QR-code voor coronatoegangsbewijs

ICT studenten van het Technova College staan namens het DigiLab de komende weken klaar van woensdag tot en met vrijdag van 12.45 tot 16.00 uur om inwoners te helpen met het genereren van de QR-code voor het coronatoegangsbewijs. Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs op veel plekken nodig en het kan voor sommige een uitdaging zijn om de QR-code te genereren.

DigiD noodzakelijk en privacy gewaarborgd
In het speciaal ingerichte loket in het Technova College aan de Bovenbuurtweg in Ede zitten studenten klaar voor mensen die hulp nodig hebben bij het aanmaken van een coronatoegangsbewijs. Wanneer u gebruik wilt maken van deze service dient u te beschikken over een DigiD. Heeft u deze nog niet? Dan kunnen de studenten helpen met het aanvragen hiervan. Voor het aanmaken van een DigiD is een identiteitsbewijs en een BSN-nummer nodig. Uiteraard moet u ook bewezen gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn om een QR-code te verkrijgen. De QR-code wordt in een afgeschermde digitale omgeving gegenereerd en u mag persoonlijke gegevens en codes zelf intypen, zodat privacy gewaarborgd wordt. “Mooi dat het DigiLab hier een bijdrage aan kan leveren. Het DigiLab is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor inwoners van Regio Foodvalley,” Aldus Dick Hoogstrate, docent van het Technova College en begeleider van het DigiLab.

Locaties vragen om coronatoegangsbewijs
Voor toegang vragen sommige Nederlandse locaties om een coronabewijs. Denk bijvoorbeeld aan een bioscoop of een restaurant. Ook is vaak een coronabewijs nodig als je de grens over wilt. Met de QR-code in de CoronaCheck-app bewijs je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad. Het lukt niet iedereen om deze QR-code te genereren. De studenten helpen inwoners daarom graag met het installeren van de app en het genereren van de code.

Over het DigiLab
Het DigiLab helpt het mkb verder met digitale vraagstukken op het gebied van online marketing, data science en automatisering. In het DigiLab werken mbo- en hbo-studenten, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven. Ondernemers krijgen praktische ondersteuning en een concreet advies. Meer weten? Bekijk ons aanbod en neem contact met ons op.

Author avatar
admin
http:

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *