Project QR-code coronatoegangsbewijs DigiLab nu al geslaagd

Studenten van het Technova College in Ede startten namens het DigiLab in september een nieuw initiatief. Dit leerzame project bewijst dat studenten van een Digitale Werkplaats naast MKB’ers, ook heel goed burgers kunnen helpen met digitaliseringsvragen. Toen Dick Hoogstrate, docent van het Technova College en betrokken bij het DigiLab, door HCC-afdeling Ede benaderd werd met de vraag of het DigiLab kan helpen om samen met inwoners een QR-code te genereren voor een coronatoegangsbewijs, twijfelde hij geen moment. Dick: “Ik dacht direct: dit doen we! We zijn nu een paar maanden verder en het project is in mijn ogen nu al geslaagd.”

Loket in een rap tempo ingericht
In drie dagen richtten de mbo-studenten van het DigiLab, samen met studenten van de ICT-Servicedesk van het Technova College, het loket in. Op de begane grond werd een ruimte ingericht met tafels, stoelen en de benodigde apparatuur zoals computers en printers. Gerben, 2e jaars student systeembeheer en betrokken bij het DigiLab: “Voor dit project ben ik aangesteld als projectleider. De start verliep heel snel. Er moest van alles geregeld worden: van een locatie, apparatuur tot en met het benaderen van de pers. Gerben kijkt positief terug op dit traject: “Hoewel het soms stressvol en chaotisch verliep, heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan op het gebied van organiseren en leiding geven.”

Focussen op kwaliteit én het leerproces
Dick: “Het is goed om je in dit soort projecten niet alleen te focussen op kwantiteit, maar juist op kwaliteit én het leerproces. Hoewel het project nog loopt, is deze in mijn ogen mede door de opgedane ervaringen van de studenten, nu al geslaagd! Mooi dat het DigiLab hier een bijdrage aan kan leveren. Het DigiLab is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor inwoners van Regio Foodvalley.” Inmiddels is het loket, vanwege praktische en logistieke redenen, verhuisd van het Technova College naar het gebouw van Knooppunt Techniek, tevens de accommodatie van het DigiLab. Hier kunnen inwoners op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur terecht voor hulp met het installeren van de app en het aanmaken van de QR-code.

Over het DigiLab
Het DigiLab helpt het mkb verder met digitale vraagstukken op het gebied van online marketing, data science en automatisering. In het DigiLab werken mbo- en hbo-studenten, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven. Ondernemers krijgen praktische ondersteuning en een concreet advies. Meer weten? Bekijk ons aanbod en neem contact met ons op.

Author avatar
admin
http:

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *