DigiLab-studenten gaan ondernemers helpen met cybersecurity in de Regio Foodvalley 

Brand in je bedrijf. Het is de nachtmerrie van elke ondernemer. Maar de kans dat een bedrijf getroffen wordt door een digitale aanval, is vele malen groter. Alle reden voor Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) om ondernemers bewust te maken van de gevaren en ze te helpen zich tegen cybercriminaliteit te weren. Met een Cybermonitor, ontwikkeld door het Veenendaalse cybersecuritybedrijf Lupasafe, krijgen leden van de bedrijvenkring de kans om zich preventief tegen cybercrime te beschermen. Studenten van het DigiLab helpen hierbij. Inmiddels hebben andere gemeenten en bedrijvenkringen in de Regio Foodvalley belangstelling voor het project.

Waardevolle samenwerking
Inmiddels doen ruim 50 bedrijven mee, maar de ambitie is om alle 850 leden van de BOV aan te laten sluiten, ook de kleinere bedrijven. Waar nodig, krijgen ze ondersteuning van studenten vanuit het DigiLab, een initiatief van Knooppunt Techniek. De lijntjes tussen onderwijs en bedrijfsleven zijn kort in de regio en dat helpt. Cora van Wijngaarden, projectcoördinator van Knooppunt Techniek: “Het DigiLab is gestart om MKB-bedrijven op weg te helpen met hun digitale vraagstukken. Op deze manier doen studenten kennis op en helpen ze ondernemers met zaken die er écht toe doen. Cybercrime is een aansprekend onderwerp. Han Veldwijk eigenaar van Lupasafe heeft een gastles verzorgd op het Technova College in Ede, de studenten vonden dat geweldig. Kortom: heel waardevol deze samenwerking.”

Over het DigiLab
Het DigiLab helpt het mkb verder met digitale vraagstukken op het gebied van online marketing, data science en automatisering. In het DigiLab werken mbo- en hbo-studenten, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven. Ondernemers krijgen praktische ondersteuning en een concreet advies. Meer weten? Bekijk ons aanbod en neem contact met ons op.

Author avatar
Josine Vernooij
http://www.digilab.nl

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *