Studenten DigiLab maken logistiek proces inzichtelijk voor cateraar 

‘Beleven en Genieten’, dat is de belofte van B&G Catering Service uit Harskamp. Vanuit het midden van het land verzorgen zij een totaalpakket aan catering. Studenten van het DigiLab digitaliseerden voor deze cateraar het bezorg- en ophaalproces. Met deze digitaliseringsslag is nu online inzichtelijk wat er bezorgd is en opgehaald moet worden. Hierdoor verloopt het logistieke proces efficiënter, is duidelijk wat er gefactureerd moet worden en is er minder ‘waste’, doordat er minder materialen zoekraken. Kortom: een mooie efficiencyslag.

Van fysieke opdrachtenbonnen naar een online omgeving
Het bedrijf verzorgt de catering op verschillende locaties; bij bedrijven, maar ook thuis bij klanten. Berry van Kruistum, directeur: “Tot voor kort werden aanvragen op fysieke opdrachtenbonnen genoteerd. Dit proces verliep niet altijd correct. Soms werden er geen bonnen ingevuld of waren deze onvolledig. Hierdoor was het niet altijd duidelijk wat de afspraken waren, wat er gefactureerd moest worden en was het niet inzichtelijk welke geleverde materialen op welke locaties aanwezig waren. Steeds vaker merkten wij dat onze materialen, zoals bijvoorbeeld borden, glazen, maar ook rechauds verdwenen. Een forse kostenpost. Dit kan en moest anders. Een digitaliseringsslag was nodig.” Berry legde zijn vraagstuk voor aan het DigiLab.

Ambities voor doorontwikkeling
Olaf en Oussama, 3e jaars studenten Software Development aan het Technova College, gingen enthousiast met de opdracht aan de slag. Zij maakten een inventarisatie en voerden verschillende gesprekken met Berry om tot een duidelijk pakket aan eisen te komen. Daarna bouwden zij een testomgeving in de vorm van een app. Al snel volgden een website waardoor deze online omgevingen goed met elkaar konden communiceren, wat het invoeren en uitlezen van informatie nog eenvoudiger maakt. Oussama: “Het contact met de opdrachtgever verliep prettig. Na elke gesprek voerden Olaf en ik weer verschillende verbeteringen door. Een leerzaam proces.” Berry: “Ik ben erg tevreden over de geleverde oplossing en heb al veel nieuwe ideeën om deze online omgeving door te ontwikkelen. De werkperiode van Olaf en Oussama bij het DigiLab is afgerond. Ik hoop deze doorontwikkeling weer met nieuwe enthousiaste studenten van het DigiLab op te pakken!”

Over het DigiLab
Het DigiLab helpt het mkb verder met digitale vraagstukken op het gebied van online marketing, data science en automatisering. In het DigiLab werken studenten, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven. Ondernemers krijgen praktische ondersteuning en een concreet advies. Meer weten of heb je als ondernemer ook een vraagstuk? Bekijk ons aanbod en neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Author avatar
Josine Vernooij
http://www.digilab.nl

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.